Månedlige arkiver: juli 2015

Koloni

Første dag av ferien og det er overskyet, tåka ligger lavt og det er heller ikke spesielt varmt. Sånn er det vel her på Vestlandet. Nå skal det sies at når det virkelig er sommer her, godt og varmt og sola skinner så er det den beste plassen å være. Dessverre så er det nok mer unntaket enn regelen med nydelig vær. Når jeg sitter og «nyter» ferien og kikker på alle som er på ferieturer med badebasseng og milevis med strender, lett solbrente og smilende da får en jo lyst å dra selv, men i år skal vi ha ferie hjemme – hjemme i Norge er det blitt bestemt, selv om ungene fortsatt har fjorårets sydentur på 3 uker godt i minnet og maser om ny tur. Minstemann på 4 fikk ett akutt anfall av «lippedirring» når jeg forklarte at sommerferie ikke er det samme som å dra til Syden, heldigvis så ordna det seg.

Prinsippfast som jeg er så har jeg kommet litt i konflikt med meg selv. Det er bestemt at vi skal være hjemme i Norge, men har lyst til Syden selv. Hvordan løser man en slik floke uten å miste ansikt siden jeg har drevet og slengt med leppa til alle at i år blir vi hjemme – barske som vi er i regn og 13 grader. Syden er for pyser det. Det slo meg plutselig at dette lett kan løses, og det hele bunner ut i euro. Dere vet den typen penger som grekerne mangler eller kanskje ikke får bruke lenger. Vi, som i Norge, har nå en gylden sjanse til å gjøre noe godt for andre og ikke minst for Norge og nordmenn.

La oss betale hele utenlandsgjelda til Hellas. Oljefondet er så stort at vi hadde knapt merket de hundre milliardene. Nå skulle vi selvsagt ikke gi dem pengene for vi er så snille selv om vi er ganske så snille her på berget. Nei, jeg tenker at vi kjøper, eller rettere sagt bytter til oss noen greske øyer. De har jo hauger med øyer. Vi kunne for eksempel fått Kreta, Rhodos, Korfu og kanskje Kypros så vi har en plass og å putte alle partysvenskene også. Da kunne vi innført blanke norske kroner og sluppet å tenke på å veksle til euro. Vi hadde sluppet å dra på pass og annet tull, vi er jo tross alt på ferie i Norge og kunne dratt med innenlandsfly. Vi kunne hatt pleiehjem og aldershjem i sol og varme. Alle de sykemeldte som sniker seg unna til utlandet har sluppet den dårlige samvittigheten – de er jo tross alt hjemme i Norge. Men det viktigste av alt er jo at jeg ikke taper ansikt når jeg sier at vi skal være på ferie hjemme i Norge i år. Jeg synes dette høres ut som en plan jeg. Siden jeg har 4 uker igjen av ferien så bør selvsagt dette fikses nå ganske så kjapt.