Det er nå gått 7 dager siden jeg avsluttet ekstremdietten og spørsmålet nå er: «hva har skjedd med vekta?». Jeg har veid meg hver morgen akkurat slik jeg gjorde under dietten og har nå fått et lite datagrunnlag for å synse noe om saken. Det er vel egentlig allmenn kjent at kroppen går i sparemodus når den ikke får det den trenger, og blir som en svamp når man begynner å spise normalt igjen med det resultat at man går opp det samme eller mer enn man tar av. Om dette er 100% sant i alle tilfeller vet jeg faktisk ikke, men det er en kjensgjerning at skal man beholde en «normalvekt» så krever det en livsstilsendring (les: riktig forhold mellom energiinntak og uttak som er direkte knyttet til fysisk aktivitet). Som jeg skrev i det første innlegget «Slanker’n» så kan man spise nesten det man vil hvis man har et aktivitetsnivå som står i forhold. Jeg har som en del av dette eksperimentet nå spist det jeg kaller «normal» mat i ei uke. Ingenting har vært veid og jeg har spist frukt inni mellom måltidene. Her er en oversikt over hva jeg anser som «normal» mat.
Dag 1:
- Frokost: 1 stort glass appelsinjuice, liten skål müsli med ekstra lett melk.
- Lunsj; Skål med oppkåret frisk frukt (mango, nektarin, kiwi, jordbær og blåbær)
- Middag: Taco
Dag 2:
- Frokost: 1 glass appelsinjuice, liten skål müsli med ekstra lett melk.
- Lunsj: 2 groveskiver med leverpostei og 1 glass med lett melk
- Middag: Svinefilet og wok’a grønnsaker (med en dæsj soyasaus)
Dag 3:
- Frokost: 1 glass appelsinjuice, liten skål müsli med ekstra lett melk.
- Lunsj: 2 groveskiver med leverpostei og 1 glass med lettmelk
- Middag: Stekt laks, wok’a grønnsaker (med en dæsj soyasaus), stekt sjampinjong og en klatt lettrømme
Dag 4:
- Frokost: 1 glass appelsinjuice, liten skål müsli med ekstra lett melk.
- Lunsj: 2 groveskiver med leverpostei og 1 glass med lettmelk
- Middag: 1 halv grilla kylling uten skinn, salat (med paprika og tomat)
Dag 5:
- Frokost: 1 glass appelsinjuice, liten skål müsli med ekstra lett melk.
- Lunsj: 2 groveskiver med leverpostei og 1 glass med lettmelk
- Barneselskap: 1 lite sjokoladekakestykke og 4 små vannbakkels med glasur
- Kvelds: frukt (nektarin, mango og plommer)
Dag 6:
- Frokost: 1 glass appelsinjuice, liten skål müsli med ekstra lett melk.
- Lunsj: 2 groveskiver med leverpostei og 1 glass med lettmelk
- Middag: Strimla svinefilet, kokte ferske brekkbønner og stekt sjampinjong
Dag 7:
- Frokost: 1 glass appelsinjuice, liten skål müsli med ekstra lett melk.
- Lunsj: Halv stor pizza på Kulå og ei Coca Cola
- Middag: 2 hjemmelagde hamburgere
- Kveld: Mye snacks
Dag 8:
- Brunch: 1 glass appelsinjuice, liten skål müsli med ekstra lett melk.
- Middag: Hjemmelaga pizza (rester fra i går)
Jeg har gjennomført den samme «trim av flesket»-turen som under dietten bortsett fra dag 7 da jeg var i Valldal Aktivitetspark (forresten en fantastisk plass som jeg anbefaler på det sterkeste) og klatret. Siste veiingen etter dietten var 100,7 kg, og etter 7 dager veier jeg nå 104,6 kg. Kurven under viser hvordan vektendringen har vært de siste dagene.

Her er vektuviklingen fra da jeg startet den 13 dager lange dietten og ei uke senere.

At dette ikke er noen stoffskiftediett slik det «reklameres» for viser vel kurven ganske tydelig. Det som blir spennende nå er hva som skjer de neste 7 dagene siden det så ut til at jeg var i ferdig med å stabilisere meg rundt 103 kg, men fikk et voldsomt avvik på 1,6 kg i forbindelse med at utdrikninslag med mye mat. Jeg har derfor bestemt meg for å fortsette eksperimentet i 7 dager til for å se om vekten bare øker på.