Månedlige arkiver: april 2021

Kollasj

Her er en del bilder som viser byggeprosessen. Jeg har dessverre ikke flere bilder fra denne vinkelen da viltkameraet tok kvelden.

Moscow Mule

Det er tid for en Moscow Mule. Mange kjenner nok denne drinken i sitt tradisjonelle kobberkrus. Drinken ble oppfunnet av Wes Price tilbake i 1941. Drinken var et resultat av at Wes Price, som var bartender for John A. Morgan, hadde mye vodka og ingerfærøl på lager som de ikke fikk solgt. John A. Morgan, også kjent som Jack, var mannen bak Cock ‘n’ Bull Products som laget Jack Morgan’s Cock ‘n’ Bull ginger beer som var den opprinnelige ingerfærøla som ble brukt i Moscow Mule. Moscow Mule serveres som tidligere nevnt i et kobberkrus og har sin opprinnelse i at datteren av en russisk metallslager ble sendt til Amerika med et lass av overskuddskrus som igjen ble kjøpt av bareieren. Opprinnelige var krusa laget av ren kobber, men i dag er disse gjerne laget av stål og kobberbelagt. Bakgrunnen for dette er at en Moscow Mule har en pH på 6 eller lavere som løser opp kobber. En kobberløsning på mer enn 1 mg/L er giftig. Man får kjøpt Moscow Mule krus mange plasser i dag så de er ikke vanskelige å få tak i. Før vi kommer til oppskrifta så skal jeg kjapt si et par ord om ingerfærøl. På engelsk så snakker man gjerne om «ginger ale» og «ginger beer». Dette er ikke samme drikk, og en Moscow Mule lages med ginger beer. Jeg har valgt å bruke Fever-Tree Ginger Beer til Moscow Mule. Ved at kombinere tre typer ingefær fra Nigeria, Cochin i India og Elfenbenskysten får Fever-Tree Ginger Beer en dyp, langvarig ingefærkarakter som ikke er søt, og som passer godt til Moscow Mule. Denne er i skarp kontrast til «brusa» vi i Norge gjerne kaller ingerfærøl. Det er mange som sverger til akkurat denne ginger beer’a når de skal lage Moscow Mule. Man får kjøpt Fever-Tree Ginger Beer på Obs, Meny og Spar og sikkert andre plasser. Da er vi kommet til oppskrifta.

  • 4 cl vodka
  • 2 cl fersk limejuice
  • Fever-Tree Ginger Beer
  • Limebåt

Hell vodkaen og limejuicen i kruset, fyll så kruset opp med is, etterfulgt av ingefærøla. Garner (fancy ord for å pynte) med en limebåt. Med andre ord en sykt enkel oppskrift. Enjoy!