Blodige egg – del 4

Ring ring. «Hallo, det er Hovmesteren som ringer. Jeg kom på en ting jeg ikke nevnte i vår tidligere passiar Herr Kriminaletterforsker. For tre dager siden når vi, Fruen og jeg, returnerte fra en tur ned til byen så var der parkert en sort varebil ved gjerdet til eiendommen. Det var en rar plass å parkere, langt fra folk og 100 meter til porten. På mine 10 år her har jeg ikke opplevd slikt før. Den så ut til å være tom når vi kjørte forbi. Jeg fikk dessverre bare med meg deler av skiltet – «BLOT». Etter jeg hadde parkert i garasjen og fulgt Fruen inn var varebilen borte. Beklager så mye at jeg ikke husket på dette før Herr Kriminaletterforsker.». «Takk for du ringte. Dette skal vi få sjekket opp med en gang.».

Hvem eier en svart varebil med et skilt som begynner på «BLOT». Nei, det kan da ikke være. Selvfølgelig, det gir jo mening, men han sitter vel fortsatt låst inne på asylet? «Kan noen sjekke om Spøkelseskladden eier en bil, og om han har sluppet ut eller rømt fra galehuset?». «Han eier en svart varebil registrering BLOT3-R.». «Han er ute ja! Sluppet løs for 5 dager siden». «HELVETE! Hvordan kan de slippe løs den galningen? Han kan jo ikke ha vært innelåst i mer en 10 år, og nå skal han plutselig ha blitt frisk? WTF! Er det ingen som husker hva han gjorde med Klara Ku? Stakkars Klara må i dag klare seg med bare 3 mager etter han stakk av med den ene. Syke syke jævel! Etterlys den jævla bilen med en helvetes gang. Finn han nå! Hva er siste kjente tilholdssted?». Dette blir en lang natt.

«Herr Kriminaletterforsker, de har funnet bilen parkert ved Andeby stadium. Bilen er låst, ingen tegn til innbrudd. Det ligger noe som kan være en eggekartong med blodflekker på i passasjersetet. Hva gjør vi?». «Få åpent den bilen nå!». Det var da jævlig hvor lang tid dette skulle ta da mumle mumle. Ring ring. «Da har vi fått åpnet bilen. Der er 3 blodige egg i eggekartongen. Ser ut til at der har vært 9 totalt ut i fra blodsporene. Under setet fant vi en gammel filetkniv, dekket av blod. Vi sender bevisene til laben nå. Regner med å få svar om noen timer.». «Godt jobba kara.». «Dere andre, noe nytt om det siste kjente tilholdssted?». «Blakkegata 13. En Herr Berntzen eier boligen. Han møter oss på stedet.». «Kom, vi drar nå.».

Blakkegata 13 ser død ut. «Herr Berntzen, kan De være så snill å åpne døren?». «Vi byttet låsen på døra for en måned siden da husleia ikke er betalt på nesten ett år. Det er bare jeg som har nøkkel til huset nå.» sier Herr Berntzen. Stua er sparsommelig møblert. En godstol og TV, kjøkkenbord og to stoler ved det ene vinduet. Det ligger et slør av støv i hele huset. «Mikke, laben melder at egg og blod kommer fra Fru Iversen.». «Sett en sivil patrulje utenfor huset så vi har kontroll hvis Spøkelseskladden skulle dukke opp. Vi andre drar hjem. Takk for hjelpen Herr Berntzen.».