Blodige egg – del 5

Kom Pluto, Langbein venter. Jaja jeg vet du er dritatrengt, men du trenger ikke gjøre fra deg midt på midtbanen heller da. Faen for en hundepose, nesten et fullt Rema-nett æææt, og ingen søpplekasser. Godt Langbein bor rett bort i street’en. Ding dong! «Kom inn Mikke. Hei, Pluto hvordan går det med deg?». Klappe klappe klø klø. «Her er en liten ting, Langbein. Det vanlige og gratulerer med 29 årsdagen.». Langbein trekker på smilbåndet og tar i mot whiskyflaska med sløyfe. «Vil du ha et kakestykke, Mikke?». «Klart det! Det er vel ikke ostekake vel? Hehe». Langebein gir meg et fat med bløtkake. Kaken ser praktfull ut. Sukkerbrød av særklasse. «Jeg fant en fantastisk oppskrift for sukkerbrød på Rosabloggen for en stund siden.». Jeg fisker fram mobilen og noen tastetrykk senere finner jeg oppskriften. Hmm ser man det ja, og 15 min gitt. «Kaken er veldig god, Langbein.». Langbein ser litt tomt ut i luften. «Tenker du på henne igjen? Anna, tvillingsøsteren din, Langbein…». «Ja. Lov meg at du aldri fyllekjører, Mikke. Hun døde der i armene mine på den kalde asfalten. Hun ble aldri ti. Lov meg, Mikke!». «Jeg lover, Langbein. Vi finner nok den skyldig skal du se.». En tåre renner ned over kinnet til Langbein. Jeg smiler til han, ikke så mye annet å gjøre. Han tar seg sammen og spør: «Mer kake, Mikke? Hva med deg Pluto?». «Nei takk det holder, må spare meg til ostepop og pils til kvelden». Langbein smiler. Jeg skraper tallerkenen og putter siste kakebiten i munnen, før jeg setter fatet fra meg på bordet. «Så hvor er Spøkelseskladden, Langbein?». Langbein ser kaldt og rolig rett på meg. «Hva mener du, Mikke, gamle venn?». «Hvor har du gjort av liket, Langbein? Og ikke prøv deg, jeg vet akkurat hva som har skjedd.». «Så hva er det egentlig som har skjedd Herr Kriminaletterforsker?» svarer Langbein med sammenbitte tenner.

«Det hele handler om noe så enkelt som hevn. For 20 år siden ble din søster påkjørt og drept av en fyllekjører. Gjerningsmannen ble aldri funnet, heller ikke bilen. Det går 20 år før du en dag plutselig får svaret du har lett etter, og det ved en tilfeldighet. Det hele startet med bryllupet hos Fru Iversen. Datteren ville ikke ha bryllupet i morens hus før det var blitt fikset opp. Det er bare en man ringer i Andeby når man skal ha ting og tang fikset. Deg Langbein. Når du jobbet der på eiendommen i tiden før bryllupet ble du kjent med de daglige rutinene til staben og kjøkkenet, og ikke minst bakdøren. En dag kom du over Duesenbergen i vognskjulet. Jeg har tenkt en del på denne Duesenbergen og hvorfor en bil som i 1929 kostet 30.000 dollar noe som tilsvarer med dagens inflasjon 450.000 dollar. Hvem parkerer en bil til 3.500.000 i vognskjulet hvis den ikke skal skjules. Jeg tipper du kjente igjen bilen straks du så den, Langbein, og skaden på den bekreftet vel alt. Hvem kjørte bilen er vel heller ikke så vanskelig å gjette. Det måtte ha vært Fru Iversen siden Herr Iversen var lam fra barndommen av, og som de fleste vet så sverger Fru Iversen i dag som den gang til gin. Så da visste du hvem som hadde kjørt på og drept Anna for 20 år siden og sluppet unna med det. Så hvordan hevner man noe slikt og slipper unna med det? Du fikk svaret for 6 dager siden da du så Spøkelseskladden kjøre forbi på gata. Vi alle kjenner jo til hvordan han overfalt og skar opp vår venninne Klara Ku. Så planen var enkel. Drep spøkelseskladden, jeg må innrømme at han fortjente vel egentlig det, for så å kvitte seg med liket etter at du hadde tatt nøklene hans. Du parker bilen på en godt synlig plass ved eiendommen og passer på at den blir sett av Hovmesteren og Fru Iversen for så å kjøre fra stedet. Drapet på Fru Iversen var en enkel sak. Staben hadde påskefri, det var meldt drittvær. Nøkkelen lå lett tilgjengelig under ved blomsterpotten. Du låste deg inn, slakta Fru Iversen i beste Spøkelseskladden stil og stakk henne 9 ganger i hjertet, en gang for hver år Anna var. Fru Iversen rakk dessverre å hyle så du fikk det litt travelt når du måtte rømme, og glemte å lukke bakdøra etter deg da Hovmesteren kom ruslende. Du rømte i bilen til Spøkelseskladden og dro til Blakkegata 13 som er det første stedet politiet vil lete etter Spøkelseskladden. Der oppdager du at låsen til boligen er byttet så du får ikke gjemt kniven og eggene der for å knytte han til drapet. Av rent praktiske grunner parkerer du bilen i parkeringshuset ved Andeby stadium og har derfor kort vei hjem. Jeg regner med at Spøkelseskladden sover med fiskene, eller? Passet jo greit å ta seg en båttur med ny fiskestang, og ikke minst en ny filetkniv når man skal kvitte seg med et lik og den gamle kniven som ble brukt på Fru Iversen ligger under setet i bilen til Spøkelseskladden. Det er bare en ting jeg ikke vet, Langbein og det er hvor resten av eggene er.»

«Bravo, jævla flinke Mikke. Fru Iversen tok noe fra meg så da tok jeg noe fra henne. Jeg trengte 6 egg til sukkerbrødet. Verre var det ikke gamle venn.»