Naboens nabofest

«Naboens nabofest» er et konsept som jeg fikk presentert i fjor vår/sommer av min høyst urbane nabo og primusmotor Carina. Nå var det ikke tid til å gjøre noe med dette i fjor, men i år har vi fått på plass en liten festkomité som har satt ting i bevegelse slik at vi får gjennomført dette her i bygda nå i september. Jeg må berømme Carina, Caroline og Caroline for brennende engasjement og høy gjennomføringsevne. Kudos til dere jenter! De fem som leser Rosabloggen lurer vel kanskje litt på hva «Naboens nabofest» egentlig er, men før jeg kommer til det så må jeg nesten si noe om hvorfor og hva motivasjonen bak det hele er. Det hele koker ned til det å bli kjent med nye mennesker i en uformell setting. Dette kan være mennesker du normalt aldri ville ha snakket med. Noen mennesker har store kontaktnett mens andre har mindre. Det kan være folk som er tilflyttet, kjøpt seg hus eller leilighet i nytt nabolag. Noen har kanskje problemer med å komme i kontakt med andre mennesker. Poenget er å treffe mange nye mennesker iløpet av relativt kort tid. Nå skal man ikke undervurdere det faktum at arrangementet er veldig morro og det er jo en motivasjon i seg selv. «Naboens nabofest» fungerer slik at alle syklister (siden vi har valgt å bruke sykkel) skal innom fire stopp hvor det serveres henholdsvis fordrink, forrett, hovedrett og dessert. Ett av stoppene er hjemme hos dere. Hvilket type stopp man skal ha ansvar for selv får man vite noen dager i forveien. For hvert stopp dere er innom vil dere spise, drikke og hygge dere med tre andre par. Når seansen er over så drar man videre til et nytt stopp hvor man treffer tre nye par. Etter det fjerde og siste stoppet samles alle i fellesskapets ånd til en fest. Noen tenker sikkert nå at dette er langt utenfor komfortsonen å invitere fremmede hjem til seg og at på til måtte servere noe. Det er ment at settingen skal være uformell og morsom. Hva man gjør sitt stopp til er helt opp til en selv. Man kan jo lage til noe utenfor huset, i garasja, hagen el. Det viktigste er at man har det morro sammen.