Merking av flasker

QR-koden til Rosabloggen.

Det er sikkert flere enn jeg som synes det er stas og flaske sitt eget øl. Det er fullt mulig å få laget både flaskekorker og etiketter i flotte farger og proff kvalitet, men selvsagt koster dette litt. Skal man gi bort noen flasker eller en kasse øl til noen i gave så kan man jo ta den ekstra kostanden og arbeidet med å gjøre det skikkelig. Det å fjerne etiketter og lim fra flasker er i mitt hode bare ekstra arbeid, og i kombinasjon med at jeg også er av den sorten som kjøper 1000 korker om gangen (rett og slett for det er veldig billig) så handler det om å få ned mest mulig informasjon om brygget på flaskekorka siden jeg ikke klistrer etiketter på flaskene mine. Ja, du hørte rett – på flaskekorka! Man har da en sirkel på rundt Ø 20mm å gjøre det på. Det første man trenger er noen klistrelapper som passer på korka. Klistrelappene må komme på A4-ark og kunne skrives på med laserskriver. Jeg har funnet et produktet som dekker behovet mitt. Det er av merket HERMA og kan kjøpes en rekke plasser. NorTea selger 25 ark på totalt 2400 klistrelapper til 168 kr + frakt. Linken til produktet finner dere her. Da er klistrelappene på plass, og spørsmålet blir hvordan man skriver på de. Frykt ikke! HERMA har gratis online programvare som fikser dette for deg. Tjenesten heter «HERMA LabelAssistant online» og man kan opprettet en konto (ikke noen krav) hvis man ønsker å lagre «etikettene» man designer i skya for senere gjenbruk (eller man kan laste de ned). Nå er det ikke mange linjene med tekst man får i en sirkel på Ø 20mm uten at det blir veldig vanskelig å lese. Jeg putter bare to ting på klistrelappen og det dekker alt jeg noen gang vil kunne si om ølet. De to tingene er: navnet på ølet (rett og slett for det er greit å vite hva man skal til å drikke) og QR-koden til Rosablogg-innlegget som omtaler ølet. Hvordan man lager en QR-kode slipper du faktisk å tenke på da HERMA LabelAssistant online har innbygd funksjon for dette. Det eneste man trenger å gjøre er å lime inn hele URLen (det er «nettadressa» for de uinnvidde) så genererer tjenesten QR-koden. Når man er ferdig med å designe klistrelappene trykker man på en knapp og det genereres en PDF som man kan skrive ut, og vips så har man 96 ferdig klistrelapper som man kan lime på ølkorkene. Da vet dere hvor dere leste det først.