Slanker’n – 35 dager senere (referansenivå)

Det er gått 14 dager siden siste Slanker’n-innlegget her på bloggen. Vekta går fortsatt nedover selv om det har vært noen topper (mye mat og drikke) underveis. Jeg passerte denne uka igjen den letteste (100,7 kg) veiinga jeg hadde i forbindelse med dietten. Kurven under viser de 9 siste veiingene, og den stipla linja er en trendlinje.

Jeg har tatt utgangspunkt i den veiinga hvor jeg var tyngst (104,8 kg) etter gjennomført diett (9 dager senere). Jeg vil for fremtiden forholde meg til denne veiinga (kalt referansenivå eller på newnorsk benchmark) og ikke det som skjedd før eller under dietten. Kurven under viser vektendringen fra dette tidspunktet og 34 dager senere. Den stipla linja er en trendlinje.

Vektreduksjonen er for hele perioden 4,8 kg. Det er 0,96 kg i uka, og 137 g om dagen. Jeg veide på dag 1 av dietten 107,5 kg. Med bakgrunn i en vektreduksjon på 137 g om dagen (som de siste 35 veiingene viser) ville det tatt 49,6 dager å gå ned 6,8 kg som var vektendringen jeg hadde de 13 dagene på diett. Problemet er at jeg gikk fra 100,7 kg til 104,8 kg på 9 dager etter dette. Ser man på vektreduksjonen og den påfølgende vektøkningen så gikk jeg i praksis ned 2,7 kg i forbindelse med dietten. Det ville tatt meg 19,7 dager med en vektreduksjon på 137 g om dagen å gjøre det samme uten dietten. Dette er bare 6,7 dager lenger enn å sulte seg på ekstremdiett.