Naboens nabofest 2017

Lørdag 19.09.2017 ble årets Naboens nabofest arrangert her i Mauseidvåg og Fiskarstrand. Det er første gang jeg er med på et slikt arrangement så jeg visst egentlig ikke helt hva jeg gikk til. Nå skal det sies at jeg har vært med på å arrangere og planlegge denne festen så jeg visste jo inngående hvordan ting henger sammen og hva som skal til, men det er utrolig spennende å se alt falle på plass. Man vet jo aldri hvordan det vil gå fra man sender ut brev til de enkelte husstandene om ansvar, tidsplaner og «hemmelige konvolutter», og til gjestene står der på døra di. Det verste som kan skje er at noen som har ansvar for middag e.l. ikke har gjort det de skal, eller ikke er hjemme, når det står 6 svette syklister på døra og ingen servering får. Vi hadde en hendelse i år hvor nettopp dette ble en case, heldigvis var det med fordrinken. Jeg sier heldigvis fordi gruppa var løsningsorientert og syklet videre til en av deltakerne i gruppa som hadde gjort klar litt drikke til senere på kvelden. Det er selvsagt veldig dumt at slikt skjer, men man må jo stole på at folk gjør det de har sagt de skal gjøre og betalt for. Det største problemet rent logistikkmessig var at gruppa ikke fikk de hemmelige konvoluttene sine. Dette er konvolutter som skal deles ut før neste etappe og forteller hvor og hvem den enkelte skal til. Noen kjappe telefoner til arrangementskomitéen og ting ordna seg til slutt. Nå var ikke dette den eneste hikken vi hadde i forbindelse med organiseringa. Etter at alle informasjon var sendt ut meldte 2 husstander frafall 1 uke før arrangementet. Dette skaper selvsagt veldig mye støy, men det ble løst ved at vi i arrangementskomitéen steppet inn der det var frafall. Etter flere dager med monsunregn så glimret værgudene til med et strålende vær. Fruen og jeg heiv oss på nyvaska og pynta sykler og satt av gårde. Nå var det ikke lange veien til første stopp da vi bare skulle 200 meter bort i gata. Det første stoppet var fordrink, og der fikk jeg jaggu meg en gin tonic – ikke akkurat feil start på kvelden. Stemninga var veldig god og tida bare fløy avgårde. De hemmelige konvoluttene ble utlevert av vertskapet, og åpnet med andakt. Det er to ting man er opptatt av når man leser det som står der. Hvem man skal til (er det noen man kjenner) og er det langt dit. Fruen og jeg var de to første gjestene på det neste stoppet, men det tok ikke lange stunda før den ene etter den andre dukket opp. Det var god stemning og vertskapet hadde dekket flott på. Forretten var tapas med tilhørende deilige drikker. Det var naturlig å spørre hvor folk hadde vært og hva de hadde fått. Et av parene var berørt av den tidligere nevnte episoden men de insisterte på at dette ikke var noe å tenke på – det var sånt som skjer. Det var selvsagt godt å høre når man sitter der som arrangør. Tida gikk og plutselig dukket det opp nye konvolutter som skulle åpnes. Denne gangen ble det en litt lenger sykkeltur, men det gjort bare godt etter all tapasen. Det er en utrolig god følelse når man blir tatt i mot med åpne armer alle plasser man drar, og middagen var ingen unntak. God mat og drikke og før man vet ordet av det så kom vertinnen med nye konvolutter. Det var da tid for dessert, og det var bare å hive seg på sykkelen igjen. Dette skulle bli den lengste etappen og det tok «noen» minutter i god driv før vi var framme. Desserten var ei himla god browniekake med friske bær og krem. Alle hadde virkelig lagt sin flid i vertskapsrollen med flott og kreativ oppdekning, nydelig mat med alt fra bacalao, meksikansk, tapas og gryter, hjemmebrygget øl, god drikke og smakfulle drinker. Alle visste at det skulle være fest til slutt hvor alle skulle møtes, men ingen visste hvor dette skulle være og hva som skulle skje. Med bakgrunn i antallet påmeldte husstander og innbetalte midler bestemte «festkomitéen» seg for en skikkelig naustfest. Det ble bygget en scene i nauset og lokalet ble pyntet og gjort i stand etter alle kunstens regler. Det ble rett og slett virkelig flott med en lun og fin atmosfære. Perfekt for det innleide og svært så lokale bandet Magnolia Red. Bandet er «nystartet» i sjangeren americana/indie/rocke etc. Materialet er i hovedsak egenkomponert og sounden er gitarbasert og variert. Bandet er Roy Jostein Fiskerstrand (git/vok), Frank Bjørdal (git/vok), Eyvind Magnus Solberg (bass/vok) og Ronny Blomvik (trommer). Det hele ble en utrolig flott opplevelse og konsert. Festen varte for noen få av oss til kl. 05. Det er det virkelig respekt av når det hele begynte 12 timer tidligere kl. 17. Det ble fyrt opp grill og servert pølser i en rekke varianter utpå natta hvis noen av en eller annen grunn skulle ha blitt sulten igjen. Vi har fått veldig mange god tilbakemeldinger på arrangmentet, og vi har tatt litt lærdom på hva som fungerer og hva som fungerer mindre bra. Summa summarum så ble dette en kjempe hit, og folk har allerede begynt å snakke om neste år.