Gresskar anno Domini 2018

Her er en post som skulle vært lagt ut for lenge siden. Vi snakker om årets gresskar. Fjorårets H.R. Giger-inspirerte Alien-gresskar ble i år erstattet av enda et populært romvesen. Vi snakker om Stan Winstons Predator. Visste du forresten at «Predator» ikke var det opprinnelige navnet på skapningen? De som har sett årets film The Predator husker sikkert Olivia Munns karakter Dr. Casey Bracket reagerte på at romvesenet ble kalt en «Predator» og ikke «Sports Hunter». Scriptet av brødrene Jim og John Thomas for den første Predator-filmen het faktisk «Hunter» så dette kan umulig være en tilfeldighet at det nevnes. Ikke bare en men to ganger nevnes det i filmen. Visste du forresten at den første Predatoren skulle spilles av Jean-Claude Van Damme i et «kyllingkostyme«, men ble erstattet av Kevin Peter Hall som endte opp med å spille Predatoren i den neste filmen også? Siden jeg er så godt i gang her. Her er et par «fun facts» til før vi forlater Predator-universet for denne gang. Karakteren Sean Keyes spilt av Jake Busey er forresten sønn av Peter Keyes som ble spilt av Gary Busey i filmen Predator 2. Ikke bare er karakterene far og sønn men skuespillerne er det også! Kevin Peter Hall kunne ikke se med Predator-masken på. Alle scenene måtte derfor læres utenat med masken av først. Dette resulterte tidvis i at Arnold Schwarzenegger fikk seg en rett høyre når scenen skulle spilles inn. Da er det tid for litt om årets gresskar. Det tok et par timer å skjære ut gresskaret. Klok av erfaring valgte jeg i år et gresskar som var mer høyt og flatt i front og ikke så rundt som tidligere år. Det var ikke like fint med noen mørke flekker, men det viste ikke når det var mørkt ute. Det er lettere å overføre tegningen fra ark til gresskaret hvis man slipper og brette arket så mye. Ikke minst er det fryktelig mye mindre pirk. Jeg brukte samme teknikken som i fjor uten gjennomskjæring, og modellknivsett er gull verdt til alle de små detaljene. Jeg må si meg godt fornøyd med årets gresskar.