Pimm´s

Siden det er vår (i alle fall på kalenderen) og sommer snart så tenkte jeg at jeg skulle legge ut en real britisk drink til å ha i solveggen. Jeg kaller den bare «Pimm´s» for den er basert på Pimm´s No. 1 Cup. Pimm´s er en gin-basert likør på 25%. Pimm´s er ikke noe nymotens greier må du tro. Pimm´s ble laget av James Pimm (1798–1866) første gang i 1823. «Pollista» skriver følgende om smaken: «Søtlig drikk med fint preg av sitrus og krydder, bitter ettersmak. Middels fylde.». Der er mange oppskrifter på en Pimm´s men min er som følger. Jeg har ikke noen eksakt oppskrift her, så jeg anbefaler at man prøver seg litt fram med mengden Pimm’s. Jeg bruker en god «dæsj». I en oppskift jeg fant på nett så opererer de med 4 cl Pimm’s og 12 cl sitronbrus, altså et blandingsforhold på 1:3, men man kan godt prøve seg med 1:4 først. Jeg har enda ikke klart å rote dette til for har man for lite så tilsetter man mer Pimm’s og har man for mye så kjører man på med mer sitronbrus.

  1. Mugge med en del is.
  2. Tilsett en «dæsj» Pimm’s.
  3. Skivet agurk (pass på mengden hvis man ikke er glad i agurk for det setter mye mer smak enn man skulle tro)
  4. Skivet jordbær. Ofte brukes appelsinskiver eller gjerne begge deler.
  5. Mynte
  6. Fyll på med sitronbrus (bruker ofte Sprite selv)
  7. Rør om

Pimm´s er sammen med champagne en av de to offisielle drinkene ved Wimbledon. Det selges faktisk 80.000 pints (1 imperial pint (Storbritannia) = 20 UK fluid ounces ≈ 568 milliliter) på Wimbledon hvert år. Hvis noen er skikkelig fine på det så kan man jo prøve seg på en «Pimm’s Royal Cup» hvor man blander Pimm´s og champagne. Skål!